Vi foretrækker at bruge en snedker

By | 23. april 2013

Jeg har meget længe jobbet som selvlært snedker, undertegnede elsker branchen og kunne aldeles ikke drømme om, at arbejde med noget andet end lige præcis det. Lige siden undertegnede har været en meget lille dreng, har undertegnede været vild med at lege med træ, undertegnede kan stadigviæk mindes, at undertegnede ofte fandt pinde ude i naturen som undertegnede viklede sammen med hinanden ved hjælp af et tykt stykke reb, undertegnede havde evnen til at lave små stole og tilhørende borde ved hjælp af de to redskaber, undertegnede mente det var utroligt spændende, at jeg kunne skabe ting ved brug af hænderne. Som selvlært snedker har undertegnede dog immer væk altid haft et stort behov for, at udvikle mig selv samt at blive ved med at blive endnu mere dygtig til mit udfordrende job. Jeg læste hurtigt og kort omkring amu kurser og mente egentlig, at det var rigtig interessant. Denne form for kurser tillod mig, at fortsætte med at jobbe hele dagen for derefter at deltage i et snedker kursus om dagen, på den måde vil undertegnede ikke miste penge, og undertegnede kunne stadig bibeholde mine faste kunder. Jeg informerede mig om  de mange varierende amu kurser meget nøje, og jeg fandt hurtigt et, som passede perfekt til mig. på denne slags amu kursus, vil undertegnede lære meget mere omkring et møbels opsætning, hvordan man som snedker visualiserer det endelige træmøbel for sig selv forinden man starter, og hvorhenne man egentlig i det hele taget skal starte, hvis man benytter træ i deres arbejde som snedker.

Jeg har aldrig nogensinde deltaget i  amu kurser før, undertegnede var faktisk meget spændt da undertegnede skulle møde den første dag. Jeg vidste ikke, hvad jeg egentlig skulle vente, undertegnede har jo en hel del erfaring som snedker, men undertegnede var dog bange for, at fremstå uerfaren på disse amu kurser. Jeg trådte direkte ind på et stort værksted, der lugtede meget af brændt træ og savsmuld, det er en lugt som med det samme får enhver snedker til altid, at føle sig hjemme og godt tilpas. Der er selvfølgelig forskellige lærere på alle diverse amu kurser, vores lærer er en ældre snedker, læreren er ca. 50 år og lignede faktisk mest af alt en skovhugger. Den facon, som min lærer behandlede træet på, beviste om ikke andet at min lærer har jobbet som en dygtig snedker i mere end en hel del år. Min lærer har et godt greb omkring træsorterne, min lærer vidste lige præcis hvordan det skulle omgås, for at ville opnå det aller bedste resultat. Jeg er virkelig overrasket over, den store mængde af information som undertegnede efterlod stedet med, undertegnede har lært så meget på så kort periode. Den samme dag tog undertegnede direkste hjem hvor jeg tilmeldte mig hele To amu kurser, undertegnede kunne se at den samme lærer som undertegnede har modtaget undervisning af den første dag, også er den som undertegnede vil have ved de to næste amu kurser, hvilket var virkelig noget der glædede mig rigtig meget.

Jeg opsporede rigtig hastigt, at det simpelthen er så betydningsfuldt for mig, at udvikle mig som en rigtig dygtig snedker. Jeg elsker hele tiden at lære helt nye ting, undertegnede forsøger hele tiden, at blive endnu bedre til lige præcis det jeg laver. Amu kurser giver mig mulighed for, at blive en endnu mere bedre snedker, uden undertegnede bliver nødt til at sige nej til mit faste job. Jeg tror bestemt på, at positiv udvikling giver  glæde, hvis du konstant viser overfor sig selv, at du kan lære nye ting i livet, at du aldeles ikke lader sig blive slået ud af helt nye personlige og faglige udfordringer og at lige præcis du formår at gøre lige præcis alt hvad du drømmer om, hvis du bare vil kæmpe lidt for drømmen, så kommer du rigtig langt i livet.