Sprogrejser modner

By | 1. oktober 2018

En sprogrejse kan være enormt udviklende for en som person. Det er jeg selv et levende bevis på. Jeg tog på min første sprogrejse, da jeg kun var 16 år gammel. Jeg valgte at tage til England i en måned. Grunden til, at  jeg valgte England, var, at jeg gerne ville blive bedre til at tale engelsk afslappet og naturligt. Jeg ville gerne af med klasseværelses-dialekt og i stedet komme ud og opleve, hvilke vendinger og udtryk, som englænderne selv brugte i hverdagen. 

Jeg var meget ung til at rejse alene, men det gik super fint, og jeg blev mange erfaringer rigere. Jeg fløj fra Kastrup til Heathrow. I Heathrow blev jeg hentet af en taxichauffør, som stod med et skilt i ankomsthallen med mit navn på. Der var derfor ikke på noget tidspunkt en situation, hvor jeg blev forvirret og ikke kunne finde rundt. 

Hvad angik indkvarteringen, så havde jeg valgt at bo på en kostskole, og det er et valg, som jeg absolut ikke fortryder! På kostskolen havde jeg mulighed for at lære en masse andre mennesker at kende i og med, at vi boede mange elever fra hele verden på kostskolen. På den måde fik jeg ikke blot lært om den engelske kultur, men også om mange andre kulturer. Jeg fik en vennegruppe, som jeg primært holdt sammen med. Vi bestod af to norske piger, som jeg senere hen har besøgt i Oslo, en pige fra Holland, en dreng fra Spanien, en dreng fra Columbia og tre drenge fra Spanien. Det var utroligt søde mennesker, som jeg efterfølgende holdt kontakten med i flere år.

Som meget ung sprogrejsende vil jeg klart anbefale kostskolen som indkvartering. I kantinen får man mad, så man skal kun selv sørge for eventuelle snacks ud over hovedmåltiderne. Derudover skal man ikke til at finde ud af noget med offentlig transport mellem skole og indkvartering, og sidst, men ikke mindst, så ligger kostskolerne ofte i nærheden af indkøbsmuligheder og muligheder for aktiviteter. Der er også tit hobbyrum, træningscentre og lignende på selve kostskolerne. 

Da jeg kom hjem fra England var jeg vokset helt vildt. Ikke i højde, men som person. Jeg var blevet meget mere moden og havde lært at tage ansvar og sørge for mig selv. Derudover var jeg blevet langt mere sikker i mit engelsk og havde generelt haft en fantastisk oplevelse.
Jeg kan anbefale http://www.bundgaard-rejser.dk til alle, der ønsker at udvikle sig selv på enten den ene eller den anden måde.