Sæbebehandling af trægulve – her er fordelene

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Sæbebehandling af trægulve – her er fordelene

Der findes flere forskellige teknikker, du kan bruge, når dit trægulv skal efterbehandles, men hvis du ønsker et meget naturligt udseende, er der kun én vej at gå: sæbebehandling.

Sæbebehandling er ofte en udskældt efterbehandling til trægulve, fordi den efterlader gulvet meget sart og udsat overfor væsker, skidt og snavs. Det er skam helt rigtigt – det gør sæbebehandlingen faktisk – men derfor er det ikke nødvendigvis en dårlige idé at gå med sæbespånerne. Det kræver bare lidt mere af dig, end både lak- og oliebehandling gør.

Når sæbebehandlingen efterlader et stort krav til vedligeholdelse og rengøring, hvorfor bliver danskerne så ved med at gå efter lige præcis den overfladebehandling? Det er ikke så mærkeligt endda, og der er heldigvis også fordele ved sæbebehandling – se med nedenfor.

Sæbebehandlingens mange fordele

Sæbebehandling er ikke for alle og enhver, men hvis du har mod på jævnlig gulvvask samt kontinuerlig vedligeholdelse, kan du opnå nogle af de smukkeste trægulve i verden ved at behandle dem med sæbe. Er du derimod sjusket med din rengøring, bør du måske overveje, om lakering eller oliering passer bedre til dig.

I samarbejde med et landsdækkende gulvfirma har vi fundet frem til tre fordele ved at vælge sæbebehandling til dit trægulv:

1) Et naturligt udseende

Den absolut største fordel ved et sæbebehandlet trægulv er, at du bevarer det oprindelige udseende. Det er den mest naturlige overfladebehandling, du kan give gulvet, og den egner sig perfekt til brede skibsplanker og ormædte gulvbrædder.

2) Let vedligeholdelse

Et sæbebehandlet trægulv skal passes og plejes langt mere end olierede og lakerede trægulve skal, men heldigvis er vedligeholdelsen en opgave, du kan klare på egen hånd – du behøver ikke at have fat i professionelle fagfolk.

3) God holdbarhed

Hvis du passer dit sæbebehandlede gulv efter forskrifterne, kan det holde i mange år. Sørg for at bruge filtpuder under møblerne og lade skoene blive i entréen, så er du godt på vej.

Flere nyheder