Hvad laver en glarmester

05 februar 2020 Lotte Hindsberg
Hvad laver en glarmester

En glarmester er en håndværker der er uddannet til at arbejde med alle former for glas. Der er typisk 3 hovedområder for en glarmester. Den ene er at sætte vinduer i boliger og andre bygninger. Enten kan han arbejde som selvstændig og han kan blive ansat af eller for virksomheder der f.eks. bygger nye boliger og har brug for en professionel glarmester til at sætte vinduer i. Et eksempel på denne type glamester finder du, hvis du søger på glarmester i Gladsaxe.

Den anden type job er ofte i sikkerhedsbranchen. Her arbejdes der med glas, der ikke kan gå i stykker. Det kan f.eks. være skudsikre eller brandsikkert glas. 

Den tredje type arbejder ofte indenfor dekoration. Et godt eksempel er kirker, hvor der laves smukke glasvinduer med farvet glas. 

Brug en glarmester til rådgivning

Ud over en stor viden omkring hvordan man sætter nye glas og vinduer op har glarmesteren også en stor viden om hvad der ville passe netop din bolig. Han vil kunne råde og vejlede dig, så du får de vinduer der passer din bolig bedst. Samtidig kan han også fortælle dig om fordelene og ulemperne ved at der kommer nye vinduer i. Fordelene er at det bliver nemmere at holde på varmen og jeres elregning falder. Ulempen er at det bliver svære at opretholde et sundt indeklima og det vil kræve mere fra jeres side. De bedre isoleret boliger gør det svære, at få luftet ud og de bliver hurtigere fugtige og det er grobund for råd og svamp. Det er derfor vigtigt at der luftes ud mindst 2 gange dagligt i 5-10 min. Der skal være gennemtræk. Det er ikke nok at der blot åbnes et vindue. Det er også en god ide at lade dørene stå åbne i løbet af dagen, så der kan ske en naturlig udluftning.

Flere nyheder