Få hjælp til at leve med angst

By | 12. juni 2019

Får du ofte panikagtige anfald, som tager pusten fra dig og efterlader dig fortvivlet og bange? Hamrer hjertet af sted som et trykluftsbor, og føler du, at du er ved at blive kvalt? Oplever du tunnelsyn eller sortner det for dine øjne – og føler du trang til at flygte, selv om alle dine muskler er lammede? Så lider du højst sandsynligt af angst. Og derfor bør du søge omgående hjælp, hvis ikke lidelsen skal udvikle sig og måske ødelægge dit liv.

Hvad er angst, og hvorfor får man angst?

Angst er en fælles betegnelse for en række lidelser, som alle har det til fælles, at de forårsager ”fight or flight” reaktioner i kroppen. Disse reaktioner er styret af det autonome nerve system, som sørger for, at vi er på tæerne, hvis en fare truer. Problemet med en angst lidelse er som regel, at der ikke er nogen umiddelbar fare – altså ikke noget at forholde sig til, intet at kæmpe imod eller flygte fra.

Angst kommer desuden i varierende sværhedsgrader, fra den konstante bekymring og rugen over problemer til de meget voldsomme angst lidelser så som PTSD og svær OCD. De to sidste er direkte invaliderende, og kan forhindre et menneske i at føre en bare nogenlunde normal tilværelse. Men selv om du kun lider af den ”milde” grad af angst, bør du søge hjælp til at håndtere denne, idet den kan udvikle sig og blive meget skadelig for dit fysiske og mentale helbred.

Hvor kan jeg få hjælp til angst behandling?

Lider du af en angst relateret lidelse, bør du opsøge en dygtig terapeut med speciale inden for behandling af angst. Hos https://www.angstekspert.dk/ finder du en sådan behandler, som har mange års erfaring i at hjælpe angstramte mennesker til at håndtere deres angst, så den ikke kommer til at styre deres tilværelse.