Bevar dine tænder med hjælp fra din tandlæge på Amager

04 februar 2020 Astrid Pedersen
Bevar dine tænder med hjælp fra din tandlæge på Amager

Sunde og raske tænder er en vigtig forudsætning for et godt og stærkt helbred. Tænderne bruges til at forarbejde føden, så fordøjelsen ikke overbelastes. Samtidig er et smukt smil uden huller og andre skønhedspletter essentielt i forhold til vores ydre signal værdi.

Lige, hvide og skinnende tænder signalerer ungdom og sundhed, og appellerer til vore medmennesker. Er dine tænder lange og gule som følge af ubehandlet parodontose, eller mangler du flere tænder, vil du hurtigt blive opfattet som sløset eller ældre end du i virkeligheden er.

Bevar dit blivende tandsæt gennem hele livet med hjælp fra din tandlæge

De tænder, som vokser ud efter du har tabt dine mælketænder som barn, kaldes for de blivende tænder. Dette er det sidste sæt tænder, du får – så derfor gælder det om at passe rigtig godt på dem. Du børster sikkert dine tænder morgen og aften, og renser ind imellem med tandtråd. Men du bør også sørge for at passe dine tandlæge besøg. Mindst én gang om året bør du booke en tid til tandrensning og eftersyn af tænder og tandkød. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå diverse dårligdomme kan forebygges før de bryder ud i lys lue.

Mine tænder fejler ikke noget – hvorfor så gå til tandlæge?

Måske synes du ikke at der er nogen grund til at bruge tid og penge på et tandlæge besøg. Du har ikke tandpine, tænderne sidder fint fast, og det bløder ikke når du børster dem. Men det at du er symptom fri er ikke ensbetydende med at der ikke kan være ansatser til alvorlige lidelser, som du blot ikke selv kan se. Det kan tandlægen, og han eller hun vil med det samme iværksætte en effektiv plan for begrænsning af skaden.

Du kan booke din tid til tandlæge behandling her: tandlaege-amager.dk